Skanskan blogit

Kirjoittajat

Jan Elfving

Jan Elfving

Olen skanskalainen paluumuuttaja: lähdin Suomen Skanskasta Isoon-Britanniaan vuonna 2015, ja vuoden 2017 lopulla palasin takaisin Suomeen. Aloitin vuoden 2018 alussa Skanska Oy:n johtoryhmän jäsenenä ja vastaan nykyään tuottavuuden kehittämisestä, digitalisaatiosta, tietohallinnosta, yritysturvallisuudesta ja riskienhallinnasta. Isossa-Britanniassa työskentelin kaksi vuotta eight2o-allianssissa ja vastasin alihankintaverkoston integroinnista allianssiin. Se oli monella tavalla opettavaista ja hienoa aikaa.

Maija Makkonen

Maija Makkonen

Aloitin työt Skanskan KIRA-digi -kokeilun vetäjänä syksyllä 2017. Työssäni pidän erityisesti siitä, että voin olla mukana kehittämässä uusia digitaalisia ratkaisuja rakennusalalle.

Vuokko Suutarla

Vuokko Suutarla

Aloitin Skanskalla 2010 työmaalla, jonka jälkeen tein logistiikkainsinöörin töitä ja nyt olen kehitysinsinöörinä BIM-tiimissä. Parasta työssäni on rakentamisen kehittäminen ja uusiin teknologioihin tutustuminen ja niiden hyödyntäminen. Ja tietysti mahtava tiimi keiden kanssa teen töitä.

Jani Penttinen

Jani Penttinen

Aloitin elokuussa 2016 Skanskan Talotekniikka-yksikössä talotekniikka-asiantuntijan projektinkehitys- ja projektinjohtourakoinnin parissa. Parasta työssäni ovat monipuoliset ja vaihtelevat projektit, joiden parissa olen päässyt työskentelemään ja tapaaman uusia ihmisiä.

Miikka Ukkonen

Miikka Ukkonen

Olen kotoisin Heinolasta, siltojen kaupungista Kymijoen kupeesta. Erinäisten vaiheiden jälkeen opiskelun perässä tie vei Mikkeliin, jossa nykyäänkin asun avovaimon, kissan ja pienen tyttären kanssa. Skanskassa työskentelin ensimmäistä kertaa vuonna 2000 kesätöiden merkeissä. Sen kesän jälkeen minulle oli lähes itsestäänselvyys työskennellä Skanskassa.

Antti Leino

Antti Leino

Aloitin Skanska talonrakentamisessa vuonna 2004 ja toimenkuva laajeni pian kattamaan koko yrityksen toiminnan Suomessa. Skanska Suomi koordinoi pitkään tuotantoa myös Virossa, jota pääsin myös auttamaan turvallisuuden parantamisessa. Kansainvälisyys ja verkostoyhteistyö leimaa työtä tänä päivänä. Tieto ja kokemukset liikkuvat ilman rajoja yhä paremmin.

Hanna-Kaisa Javanainen

Hanna-Kaisa Javanainen

Aloitin Skanska Kodeissa asiakaskokemuspäällikkönä toukokuussa 2015. Olen koulutukseltani tuotantotalouden diplomi-insinööri Otaniemestä, tosin pari ensimmäistä vuotta luin teknillistä fysiikkaa. Ennen Skanskaa olen työskennellyt asiakaskokemuksen, asiakaspalvelun ja laadun parissa toisella toimialalla.

Jukka Kylliö

Jukka Kylliö

Syyskuussa 2015 aloitin tuoreena skanskalaisena aluejohtajan tehtävissä Skanskan Etelä-Suomen toimitilarakentamisyksikössä.

Jukka Hörkkö

Jukka Hörkkö

Olen Skanska Oy:n asuntoprojektikehityksestä vastaava toimialajohtaja ja johtoryhmän jäsen. Olen työskennellyt Skanskassa asuntorakentamisen parissa vuodesta 1994.

Harri Hokkanen

Harri Hokkanen

Tulin Skanskalle töihin vuoden 2011 helmikuussa. Skanskalle pyrkiminen tuli mieleeni hieman sattumalta, kun bongasin TTY:n ilmoitustaululta ilmoituksen, jossa haettiin diplomityöntekijää Tampereelle. Diplomityön tekemisen ohella pääsin kiinni myös oikeisiin töihin Tampereen Härmälänrannan rantakorttelissa, jossa vastasin muun muassa asukasmuutoksista asiakasvastaavan roolissa. Kun sain tutkinnon valmiiksi ja paperit käteeni, aloitin työt asuntoprojektikehityksen projekti-insinöörinä ja sillä tiellä olen edelleen.

Kirsi Mettälä

Kirsi Mettälä

Toimin tällä hetkellä koko Skanska-konsernin henkilöstöjohtajana. Aloitin Aloitin tammikuussa 2018 Skanska AB -konsernin henkilöstöjohtajana. Skanska-urani alkoi Suomen talousosastolta vuonna 1994, ja siirryin henkilöstöyksikköön vuonna 1999. Siellä olenkin työskennellyt useammassa eri tehtävässä. Vuodesta 2006 aloitin Skanska Oy:n johtoryhmän jäsenenä vastuullani Skanska Suomen henkilöstö- ja viestintäasiat, ja näistä tehtävistä siirryin nykyiseen tehtävääni.

Hille Kaukonen

Hille Kaukonen

Tulin Skanskalle vuonna 2010, ”Design System Architect” -nimikkeellä pohjoismaiseen tiimiin kehittämään asuinalueita. Sen jälkeen olen työskennellyt tittelillä Design Manager ja nyt suomeksi kaavakehitysjohtajana. Koulutukselta olen arkkitehti, SAFA. Leikkisästi minua voisikin kutsua arkkitehtipoliisiksi, joka valvoo ja opastaa aiheeseen liittyen.

Susanna Sucksdorff

Susanna Sucksdorff

Työurani on ollut monipuolinen ja haastava ja Skanska-vuosiin on mahtunut paljon mielenkiintoisia tehtäviä ja projekteja Suomessa ja Pohjoismaissa. Viimeiset 1,5 vuotta olen vetänyt BoKlok-tiimiä. Vastaan BoKlok-konseptin kehityksestä ja liiketoiminnan johtamisesta Suomessa.

Mikko Lehto

Mikko Lehto

Tulin Skanskalle töihin jo opiskeluaikanani vuonna 2005. Aloitin silloin Skanska Oppiva -harjoitteluohjelmassa ollessani toisen vuoden opiskelijana ammattikorkeakoulussa. Harjoitteluohjelmaan pääsy oli lukiopohjalta ponnistavalle insinöörioppilaalle hieno tapa päästä sisään rakennusalalle heti opintojen alkuvaiheessa.

Helena Pekkanen

Helena Pekkanen

Olen ollut Skanskassa töissä pidempään kuin Skanska on toiminut Suomessa. Tätä paradoksia selittää, että olen siirtynyt Skanskaan ns. vanhana työntekijänä Polar Rakennuksen fuusiossa vuonna 1998. Polarissa aloitin syksyllä 1991 työterveyshoitajana työnantajan omalla työterveysasemalla. 1990-luvun lamavuosina rakennusalan raju rakennemuutos ja ihmisten hätä olivat vastavalmistuneelle työterveyshoitajalle kova kokemus. Henkilökohtaisessa elämässä vasta perustettu perhe ja kahden vilkkaan poikalapsen vanhemmuus toi vastapainoksi positiivisuutta ja iloa.

Tuomas Särkilahti

Tuomas Särkilahti

Olen ollut Skanskassa vuodesta 1997, jolloin aloitin hankintainsinöörinä. Sitä ennen olin ollut viisi vuotta tutkijana TKK:lla. Nykyään olen Skanska Oy:n toimitusjohtaja.

Juuso Mäki

Juuso Mäki

Ensimmäisen kerran olin tekemisissä Skanskan kanssa vuonna 2004 työharjoittelun merkeissä asuntorakentamisen työmaalla Raision Arkadinissa. Tuolloin opiskelin vielä Raision ammattioppilaitoksessa talonrakentajan perustutkintoa. Vuonna 2007 siirryin Tampereen teknilliseen yliopistoon opiskelemaan rakennus- ja talotekniikkaa.

Mia Andelin

Mia Andelin

Olen aina ollut kiinnostunut rakentamisesta ja kiinteistöistä, joten ei ollut ihme, että tälle alalle tieni löysin. Skanskalla olen ollut vuodesta 2008 asti. Toimenkuvaani on kuulunut ympäristö- ja työturvallisuusasioiden kanssa painimista ja kehittämistä projektikehitysyksikössämme (Skanska CDF). Tällä hetkellä toimin Skanskassa ympäristöpäällikkönä, ja vastaan Suomessa tapahtuvien toimintojen ympäristöasioista.

Liisa Salmela

Liisa Salmela

Työskentelen viestintäpäällikkönä Skanskassa. Olen viihtynyt yrityksessä jo vuosikymmenen. Työurani aikana olen kirjoittanut varmasti satoja tiedotteita, valmentanut kymmenittäin ihmisiä kohtaamisiin tiedotusvälineiden kanssa, suunnitellut ja toteuttanut, oikolukenut ja kääntänyt, tehnyt esityksiä ja laatinut ohjeita, tuottanut sisältöä verkkoon, tviitannut ja vastaillut toimittajien kysymyksiin. Eteen tulee työtehtävien myötä koko ajan jotakin uutta.

Ilpo Luhtala

Ilpo Luhtala

Aloitin Skanskalla jo vuonna 1994, mutta hyppäsin pariksi vuodeksi Nokia Telecommunicationsiin hommiin kiertämään maailmaa 1996-1998. Sen jälkeen palasin takaisin Skanskaan, jossa olen ollut koko urani tuotannossa: ensin tuotantoinsinöörinä, sen jälkeen työpäällikkönä ja tuotantojohtajana. Nykyisin luotsaan Etelä-Suomen asuntorakentamisyksikköä aluejohtajana.

Antti Tuomainen

Antti Tuomainen

Olen työskennellyt Skanskassa vuoden 2007 keväästä ja nähnyt eri tehtävissä yrityksemme laajan osaamisen kirjon. Aloitin Skanska Infra Oy:ssä, jossa vastasin liiketoiminnan ja projektien kehittämisestä. Rakennusalan murrosvuosina 2008−2009 työskentelin asuntorakentamisen neuvottelu-urakoinnin parissa hankkien osaajillemme töitä tilanteessa, jossa oma asuntokehittämisemme oli markkinatilanteen vuoksi miltei pysähdyksissä.

Ilkka Romo

Ilkka Romo

Olen ollut reilut kymmenen vuotta Skanskassa kehittämistehtävissä, ensi alkuun tietomallintamisen eli BIMin parissa, mutta nykyisin myös laajemmin tutkimus- ja kehitystoiminnasta vastuussa.

Toni Tuomola

Toni Tuomola

Aloitin Skanskapolkuni vuonna 2007 Tampereen Ratinanranta hankkeessa, jossa toimin projektipäällikkönä. Sieltä polku on vienyt erilaisten rakennuttamistehtävien ja pohjoismaisen työkierroksen kautta Tampereen asuntoprojektikehityksen yksikönjohtajaksi. Vastuullani on siis Pirkanmaan asunto- ja aluerakennuttaminen.

Jussi Sainomaa

Jussi Sainomaa

Pääsin Skanskalle töihin heti opiskeluideni alkuvaiheessa vuonna 2004. Aluksi tein haalarihommia ja avustin työmaan tuotantoinsinööriä siinä missä pystyin, ja hiljalleen kokemuksen karttuessa myös työtehtävät muuttuivat haastavammiksi.

Juhani Aspara

Juhani Aspara

Vuonna 1997 kävellessäni ensi kertaa sisään Porthanian pyöröovista aloittaakseni juristin opinnot oikeustieteellisessä tiedekunnassa mielessäni siinsi asianajajan ammatti. Ajattelin, että hoidan nopeasti opinnot pois alta, jotta pääsen mahdollisimman pikaisesti harjoittamaan tuota hohdokasta ammattia.

Kaisa Kekki

Kaisa Kekki

Ei tainnut raksa olla edes vaihtoehtona, kun aikoinaan hain Otaniemeen opiskelemaan. Niin vain päädyin edellisen vuosituhannen viimeisenä vuonna Skanskalle ja rakentamisen ihmeelliseen maailmaan. Tie nykyiseen työhön sairaalahankkeiden liiketoiminnan kehittämisen parissa on käynyt monien erilaisten ja mielenkiintoisten tehtävien kautta.

Yrjö Juustila

Yrjö Juustila

Toimin turvallisuuspäällikkönä Skanska Talonrakennus Oy:n Pohjoisessa alueyksikössä. Ennen nykyistä tehtävääni olin Pohjoisen alueyksikön turvallisuusasiantuntijana neljä vuotta ja tätä ennen kymmenisen vuotta Skanskan teollisuusrakennustyömailla mittamiehenä ja henkilöstön edustajana työsuhde sekä työturvallisuusasioissa.

Sari Perento

Sari Perento

Aloitin työskentelyn Skanskalla tammikuussa 2007 suoraan koulunpenkiltä. Opiskelin yritysviestintää ja haaveenani oli päästä töihin ison kansainvälisen yrityksen viestintäyksikköön. Nyt vastuullani on Skanska Suomen sisäinen ja ulkoinen verkkoviestintä.