Skanskan blogit

Kirjoittajat

Miikka Ukkonen

Miikka Ukkonen

Olen kotoisin Heinolasta, siltojen kaupungista Kymijoen kupeesta. Erinäisten vaiheiden jälkeen opiskelun perässä tie vei Mikkeliin, jossa nykyäänkin asun avovaimon, kissan ja pienen tyttären kanssa. Skanskassa työskentelin ensimmäistä kertaa vuonna 2000 kesätöiden merkeissä. Sen kesän jälkeen minulle oli lähes itsestäänselvyys työskennellä Skanskassa.

Antti Leino

Antti Leino

Aloitin Skanska talonrakentamisessa vuonna 2004 ja toimenkuva laajeni pian kattamaan koko yrityksen toiminnan Suomessa. Skanska Suomi koordinoi pitkään tuotantoa myös Virossa, jota pääsin myös auttamaan turvallisuuden parantamisessa. Kansainvälisyys ja verkostoyhteistyö leimaa työtä tänä päivänä. Tieto ja kokemukset liikkuvat ilman rajoja yhä paremmin.

Hanna-Kaisa Javanainen

Hanna-Kaisa Javanainen

Aloitin Skanska Kodeissa asiakaskokemuspäällikkönä toukokuussa 2015. Olen koulutukseltani tuotantotalouden diplomi-insinööri Otaniemestä, tosin pari ensimmäistä vuotta luin teknillistä fysiikkaa. Ennen Skanskaa olen työskennellyt asiakaskokemuksen, asiakaspalvelun ja laadun parissa toisella toimialalla.

Jukka Kylliö

Jukka Kylliö

Syyskuussa 2015 aloitin tuoreena skanskalaisena aluejohtajan tehtävissä Skanskan Etelä-Suomen toimitilarakentamisyksikössä.

Johanna Vikman

Johanna Vikman

Aloitin Skanskalla vuonna 2011 työmaamestarina. Työskentelin aluksi 7 kuukautta Peurungan kylpylätyömaalla ja sitten siirryin kustannuslaskijaksi toimistolle. Nyt keväällä 2016 olen Skanska Unlimited –vaihdossa Nya Karolinskan sairaalahankkeella.

Eero Ojala

Eero Ojala

Toimin vuokraus- ja markkinointipäällikkönä Skanska CDF Oy:ssä, joka kehittää ja investoi toimitiloja eri kokoisille yrityksille. Osana isoa, globaalia Skanskaa pystymme tuomaan uusimmat innovaatiot ja testatut ratkaisut asiakkaittemme käyttöön.

Jukka Hörkkö

Jukka Hörkkö

Olen Skanska Oy:n asuntoprojektikehityksestä vastaava toimialajohtaja ja johtoryhmän jäsen. Olen työskennellyt Skanskassa asuntorakentamisen parissa vuodesta 1994.

Jari Mäntylä

Jari Mäntylä

Olen tullut Skanskaan 2010 ja toiminut siitä lähtien yrityksessä talousjohtajana. Ennen siirtymistäni rakennusalalle olen toiminut yli 20 vuotta prosessiteollisuudessa. Aikaisempiin työnantajiini lukeutuvat mm. Ahlstrom, Fortum, Outokumpu ja Neste.

Christina Nybergh

Christina Nybergh

Kesäkuussa 2010 aloitin kesätyöni Skanska talotekniikan projektikehitys ja projektinjohtourakointi -yksikössä LEED-ympäristöjärjestelmän parissa. Kesätyön jälkeen sain jatkaa töitä opiskelun ohella. Keväällä 2014 valmistuin vihdoinkin diplomi-insinööriksi Aalto-yliopistosta ja jatkoin Skanskassa LEEDin parissa kokopäiväisesti. Tammikuussa 2015 siirryin Skanska Oy:n ympäristöyksikköön, jossa tehtäväkuvaani kuuluu ympäristöjärjestelmien lisäksi rakennusten hiilijalanjäljen ja vedentehokkuuden laskenta. Kevään 2015 vietän kuitenkin Ruotsissa Skanska Unlimited -ohjelman kautta vaihdossa Klipporna-projektissa Malmössä.

Harri Hokkanen

Harri Hokkanen

Tulin Skanskalle töihin vuoden 2011 helmikuussa. Skanskalle pyrkiminen tuli mieleeni hieman sattumalta, kun bongasin TTY:n ilmoitustaululta ilmoituksen, jossa haettiin diplomityöntekijää Tampereelle. Diplomityön tekemisen ohella pääsin kiinni myös oikeisiin töihin Tampereen Härmälänrannan rantakorttelissa, jossa vastasin muun muassa asukasmuutoksista asiakasvastaavan roolissa. Kun sain tutkinnon valmiiksi ja paperit käteeni, aloitin työt asuntoprojektikehityksen projekti-insinöörinä ja sillä tiellä olen edelleen.

Kirsi Mettälä

Kirsi Mettälä

Toimin tällä hetkellä henkilöstöjohtajana Skanskalla. Aloitin Skanska-urani talousosastolta vuonna 1994, ja siirryin henkilöstöyksikköön vuonna 1999. Siellä olenkin työskennellyt useammassa eri tehtävässä. Vuodesta 2006 olen ollut Skanska Oy:n johtoryhmän jäsen. Tällä hetkellä vastuullani ovat Skanskan henkilöstö- ja viestintäasiat.

Hille Kaukonen

Hille Kaukonen

Tulin Skanskalle vuonna 2010, ”Design System Architect” -nimikkeellä pohjoismaiseen tiimiin kehittämään asuinalueita. Sen jälkeen olen työskennellyt tittelillä Design Manager ja nyt suomeksi kaavakehitysjohtajana. Koulutukselta olen arkkitehti, SAFA. Leikkisästi minua voisikin kutsua arkkitehtipoliisiksi, joka valvoo ja opastaa aiheeseen liittyen.

Susanna Sucksdorff

Susanna Sucksdorff

Työurani on ollut monipuolinen ja haastava ja Skanska-vuosiin on mahtunut paljon mielenkiintoisia tehtäviä ja projekteja Suomessa ja Pohjoismaissa. Viimeiset 1,5 vuotta olen vetänyt BoKlok-tiimiä. Vastaan BoKlok-konseptin kehityksestä ja liiketoiminnan johtamisesta Suomessa.

Mikko Lehto

Mikko Lehto

Tulin Skanskalle töihin jo opiskeluaikanani vuonna 2005. Aloitin silloin Skanska Oppiva -harjoitteluohjelmassa ollessani toisen vuoden opiskelijana ammattikorkeakoulussa. Harjoitteluohjelmaan pääsy oli lukiopohjalta ponnistavalle insinöörioppilaalle hieno tapa päästä sisään rakennusalalle heti opintojen alkuvaiheessa.

Helena Pekkanen

Helena Pekkanen

Olen ollut Skanskassa töissä pidempään kuin Skanska on toiminut Suomessa. Tätä paradoksia selittää, että olen siirtynyt Skanskaan ns. vanhana työntekijänä Polar Rakennuksen fuusiossa vuonna 1998. Polarissa aloitin syksyllä 1991 työterveyshoitajana työnantajan omalla työterveysasemalla. 1990-luvun lamavuosina rakennusalan raju rakennemuutos ja ihmisten hätä olivat vastavalmistuneelle työterveyshoitajalle kova kokemus. Henkilökohtaisessa elämässä vasta perustettu perhe ja kahden vilkkaan poikalapsen vanhemmuus toi vastapainoksi positiivisuutta ja iloa.

Tuomas Särkilahti

Tuomas Särkilahti

Olen ollut Skanskassa vuodesta 1997, jolloin aloitin hankintainsinöörinä. Sitä ennen olin ollut viisi vuotta tutkijana TKK:lla. Nykyään olen Skanska Oy:n toimitusjohtaja.

Juuso Mäki

Juuso Mäki

Ensimmäisen kerran olin tekemisissä Skanskan kanssa vuonna 2004 työharjoittelun merkeissä asuntorakentamisen työmaalla Raision Arkadinissa. Tuolloin opiskelin vielä Raision ammattioppilaitoksessa talonrakentajan perustutkintoa. Vuonna 2007 siirryin Tampereen teknilliseen yliopistoon opiskelemaan rakennus- ja talotekniikkaa.

Mia Andelin

Mia Andelin

Olen aina ollut kiinnostunut rakentamisesta ja kiinteistöistä, joten ei ollut ihme, että tälle alalle tieni löysin. Skanskalla olen ollut vuodesta 2008 asti. Toimenkuvaani on kuulunut ympäristö- ja työturvallisuusasioiden kanssa painimista ja kehittämistä projektikehitysyksikössämme (Skanska CDF). Tällä hetkellä toimin Skanskassa ympäristöpäällikkönä, ja vastaan Suomessa tapahtuvien toimintojen ympäristöasioista.

Liisa Salmela

Liisa Salmela

Työskentelen viestintäpäällikkönä Skanskassa. Olen viihtynyt yrityksessä jo vuosikymmenen. Työurani aikana olen kirjoittanut varmasti satoja tiedotteita, valmentanut kymmenittäin ihmisiä kohtaamisiin tiedotusvälineiden kanssa, suunnitellut ja toteuttanut, oikolukenut ja kääntänyt, tehnyt esityksiä ja laatinut ohjeita, tuottanut sisältöä verkkoon, tviitannut ja vastaillut toimittajien kysymyksiin. Eteen tulee työtehtävien myötä koko ajan jotakin uutta.

Ilpo Luhtala

Ilpo Luhtala

Aloitin Skanskalla jo vuonna 1994, mutta hyppäsin pariksi vuodeksi Nokia Telecommunicationsiin hommiin kiertämään maailmaa 1996-1998. Sen jälkeen palasin takaisin Skanskaan, jossa olen ollut koko urani tuotannossa: ensin tuotantoinsinöörinä, sen jälkeen työpäällikkönä ja tuotantojohtajana. Nykyisin luotsaan Etelä-Suomen asuntorakentamisyksikköä aluejohtajana.

Antti Tuomainen

Antti Tuomainen

Olen työskennellyt Skanskassa vuoden 2007 keväästä ja nähnyt eri tehtävissä yrityksemme laajan osaamisen kirjon. Aloitin Skanska Infra Oy:ssä, jossa vastasin liiketoiminnan ja projektien kehittämisestä. Rakennusalan murrosvuosina 2008−2009 työskentelin asuntorakentamisen neuvottelu-urakoinnin parissa hankkien osaajillemme töitä tilanteessa, jossa oma asuntokehittämisemme oli markkinatilanteen vuoksi miltei pysähdyksissä.

Ilkka Romo

Ilkka Romo

Olen ollut reilut kymmenen vuotta Skanskassa kehittämistehtävissä, ensi alkuun tietomallintamisen eli BIMin parissa, mutta nykyisin myös laajemmin tutkimus- ja kehitystoiminnasta vastuussa.

Toni Tuomola

Toni Tuomola

Aloitin Skanskapolkuni vuonna 2007 Tampereen Ratinanranta hankkeessa, jossa toimin projektipäällikkönä. Sieltä polku on vienyt erilaisten rakennuttamistehtävien ja pohjoismaisen työkierroksen kautta Tampereen asuntoprojektikehityksen yksikönjohtajaksi. Vastuullani on siis Pirkanmaan asunto- ja aluerakennuttaminen.

Jussi Sainomaa

Jussi Sainomaa

Pääsin Skanskalle töihin heti opiskeluideni alkuvaiheessa vuonna 2004. Aluksi tein haalarihommia ja avustin työmaan tuotantoinsinööriä siinä missä pystyin, ja hiljalleen kokemuksen karttuessa myös työtehtävät muuttuivat haastavammiksi.

Tommi Hakanen

Tommi Hakanen

Ensimmäisen kerran tulin Skanskan palvelukseen vuoden 2006 helmikuussa. Aikaisempi työkokemukseni oli kertynyt suunnittelutoimistoista. Vuosien 2010 ja 2011 taitteessa työskentelin reilun puolen vuoden ajan myös Sorasetin palveluksessa, josta palasin takaisin Skanskaan huhtikuussa 2011.

Jenni Ala-Mantila

Jenni Ala-Mantila

Päädyin Skanskalle jo vuonna 2003, suoraan koulun penkiltä. Myös kouluaikana lähes kaikki harjoittelut olen tehnyt Skanskalle. Viimeiset pari vuotta olen toiminut laatu- ja kehitysinsinöörinä Skanska Talonrakennuksen Keski-Suomen yksikössä. Tällä hetkellä toimin samaisissa tehtävissä täällä Stavangerissa, Norjassa projektilla 2020Park. Olen mukana Skanska Unlimited – harjoitteluohjelmassa.

Juhani Aspara

Juhani Aspara

Vuonna 1997 kävellessäni ensi kertaa sisään Porthanian pyöröovista aloittaakseni juristin opinnot oikeustieteellisessä tiedekunnassa mielessäni siinsi asianajajan ammatti. Ajattelin, että hoidan nopeasti opinnot pois alta, jotta pääsen mahdollisimman pikaisesti harjoittamaan tuota hohdokasta ammattia.

Mari Alila

Mari Alila

Pidän itseäni vieläkin uutena, vaikka nyt kun laskee, niin 9 kuukautta olen jo ehtinyt täällä pyörimään – sehän on jo sikiöstä ihmiseksi kasvamisen ikä! Aloitin siis huhtikuussa 2011 Skanska Oy:n henkilöstöassistenttina vuorotteluvapaasijaisena. Edellinen työpaikkani oli 18 hengen yhdistys, jossa ensimmäisenä päivänä pahoiteltiin, että 2 henkilöä on poissa toimistolta ja pääsen heidät tapaamaan vasta seuraavana päivänä.

Riikka Haapamaki

Riikka Haapamaki

Toimin markkinointipäällikkönä Skanskan asuntohankkeita kehittävässä Kodit-yksikössä vastuualueenani konsepti- ja kohderyhmämarkkinointi. Markkinointitehtäviin perspektiiviä antaa taustani asiakasymmärrys- ja markkinatutkimustehtävissä.

Kari Lindroos

Kari Lindroos

Skanskan / Rakennus Vuorenpää Oy:n palvelukseen siirryin omasta yrityksestä 2004. Rakentamisen kokemukseni olen kerännyt osin verenperintönä ja insinööriopintojen myötä sekä itse oppien urakointitöissä, ennen kaikkea teollisuus- ja betonirakentamisen parissa. Toimipaikkani on Satakunnan yksikkö, jossa toimin aluepäällikkönä.

Kaisa Kekki

Kaisa Kekki

Ei tainnut raksa olla edes vaihtoehtona, kun aikoinaan hain Otaniemeen opiskelemaan. Niin vain päädyin edellisen vuosituhannen viimeisenä vuonna Skanskalle ja rakentamisen ihmeelliseen maailmaan. Tie nykyiseen työhön sairaalahankkeiden liiketoiminnan kehittämisen parissa on käynyt monien erilaisten ja mielenkiintoisten tehtävien kautta.

Laura Nieminen

Laura Nieminen

Valmistuin Otaniemestä diplomi-insinööriksi kesällä 2010 ja tein dippatyöni Valurinkujan Paikoituksen työmaalle. Aloitin Skanskalla 2003, kun pääsin TKK:lle sisään rakennusapunaisena. Koulun ohella tein töitä koko TKK-urani, välillä olin Skanska Kodeilla ja sitten taas Skanska Talonrakennuksen puolella työmaalla työnjohtoharjoittelijasta aina tuotantoinsinööriin asti.

Yrjö Juustila

Yrjö Juustila

Toimin turvallisuuspäällikkönä Skanska Talonrakennus Oy:n Pohjoisessa alueyksikössä. Ennen nykyistä tehtävääni olin Pohjoisen alueyksikön turvallisuusasiantuntijana neljä vuotta ja tätä ennen kymmenisen vuotta Skanskan teollisuusrakennustyömailla mittamiehenä ja henkilöstön edustajana työsuhde sekä työturvallisuusasioissa.

Sari Perento

Sari Perento

Aloitin työskentelyn Skanskalla tammikuussa 2007 suoraan koulunpenkiltä. Opiskelin yritysviestintää ja haaveenani oli päästä töihin ison kansainvälisen yrityksen viestintäyksikköön. Nyt vastuullani on Skanska Suomen sisäinen ja ulkoinen verkkoviestintä.