Töissä Skanskassa

Skanskan blogi:

Kevättä rinnassa miehistökorissa

Vaikka maalis- ja huhtikuussa ei lunta näkynyt, on kevät ollut todella jäätävä ja kylmä. Onneksi se ei ole hidastanut työntekoa. Talo on nyt vesitiivis ja osa 1 on tasoitettu ja maalattu sekä tapetointi on alkanut. Toisessa osassa on väliseinä työt meneillään ja maalari seuraa perästä.

Se mikä pisti silmään oli se, että miten me kirjaimellisesti testasimme, että katto ja kattoterassi ovat vesitiiviit.  Nimittäin täytimme kattoterassin vedellä, ja odotimme 3 vuorokautta ja tutkimme vuotaako katto vai ei. Ei ainakaan aikaisemmissa kohteissani ole näin tehty tai sitten olen ollut aivan kuutamolla. 🙂

Viime blogissani kiipesin torninosturiin hissillä, nyt oli aika sitten tehdä kierros torninosturin miehistökorissa kollegani Jennyn kanssa. Oli huikeeta mennä pienen pienessä korissa torninosturin puomipäässä ja tehdä kierros. Toki torninosturin kuljettaja pikkasen kiusasi meitä ja meinasi dipata meidät mereen, mutta onneksi jalkamme eivät kastuneet. Kierroksen ideana oli ottaa kuvia valmiista julkisivusta ja työmaan ympäristöstä.

Ensimmäinen hankintani työmaalla on juuri menossa, suurkeittiö. Vaikeata oli lähettää projekti kyselyyn, kun systeemit ovat täällä erilaiset kuin Suomessa. Tarjouspyynnöt tehdään valmiisiin kaavoihin ja kerätään kuvat ja  materiaalit, ja ne lähetetään sähköpostilla. Valmiit kaavakkeet ovat niin vaikeata ruotsin kieltä, ettei meinannut millään ymmärtää 12 sivun tarjouspyyntölomaketta. Hankinnan eri liitteet olivat myös suuren työn takana, että löysin kaikki ja opin vielä ymmärtämään sisällönkin.  Toki sain paljon apua, ja hyvin on mennyt tähän asti, kun olen saanut jo tarjouksetkin. Nyt niitä sitten tutkiskelen ennen päätöksen tekoa.

Toukokuun 12.päivänä juostaan Götebogs varvet, mikä on yksi Euroopan suurimmista puolimaratoneista juoksijamäärältään. Esimerkiksi HCR eli Helsingin puolimaraton on osallistujamäärä noin 13 000 ja Göteborgissa 60 000. Rata on aina mennyt työmaamme halki ja menee myös tänäkin vuonna. Juoksemme hotellin ali rantaviiva pitkin. Tämä siis tarkoittaa sitä, että joudumme tekemään väliaikaisen tien rakennuksen ali ja aidoittamaan työmaamme uusiksi. Jännää nähdä miten järjestelyt sujuu ja juoksusuoritus toki myös. Siitä sitten lisää seuravassa blogissani. 🙂

 

Lue Lauran muut kirjoitukset tästä linkistä.

Laura Nieminen

Laura Nieminen

Valmistuin Otaniemestä diplomi-insinööriksi kesällä 2010 ja tein dippatyöni Valurinkujan Paikoituksen työmaalle. Aloitin Skanskalla 2003, kun pääsin TKK:lle sisään rakennusapunaisena. Koulun ohella tein töitä koko TKK-urani, välillä olin Skanska Kodeilla ja sitten taas Skanska Talonrakennuksen puolella työmaalla työnjohtoharjoittelijasta aina tuotantoinsinööriin asti.

Kirjoittajan tekstit

Lue lisää